U bent hier :  Commissies » Toegang tot milieu-informatie » Het administratief beroep »De uitvoering van de beslissing over het beroep

De uitvoering van de beslissing over het beroep

  • print
Laatste nieuws

Geen nieuws in deze lijst:

In principe voert de milieu-instantie de voor de aanvrager geheel of gedeeltelijk gunstige beslissing van de Federale Beroepscommissie uit binnen de veertig kalenderdagen of in geval van verlenging binnen de vijfenvijftig kalenderdagen nadat het beroep werd ingediend. Voor alle duidelijkheid een milieu-instantie heeft geen veertig kalenderdagen de tijd om tot uitvoering van de beslissing van de Federale Bereoepsinstantie over te gaan omdat alle termijnen moeten worden berekend vertrekkende vanaf het moment dat de Federale Beroepscommissie het beroep heeft ontvangen.

Een eventuele positieve beslissing van de Federale Beroepscommissie die de openbaarmaking toekent, kan in bepaalde gevallen onvoldoende zijn om de verzoeker volledige genoegdoening te geven. Daarom kan de Federale Beroepscommissie haar eigen beslissing ook daadwerkelijk kan laten uitvoeren wanneer de milieu-instantie die over de milieu-informatie beschikt, nagelaten heeft de beslissing van de beroepsinstantie binnen de daarvoor vastgelegde termijn uit te voeren.
De federale Beroepscommissie kan hiertoe de door de aanvrager gevraagde milieu-informatie opvragen bij de betrokken milieu-instantie– voorzover zij deze nog niet in zijn bezit zou hebben om een gemotiveerde beslissing te nemen – en deze zelf aan de aanvrager bezorgen. Ook wanneer inzagerecht wordt gevraagd en verleend, beschikt zij over gelijkaardige bevoegdheden.

Status DABS :
Status BELPIC :
Status RR :
DABS werkt stabiel
DABS is operationeel maar sommige functionaliteiten zijn verstoord
DABS is momenteel buiten dienst
BELPIC werkt stabiel
BELPIC (toegang tot de "natuurlijke personen") is operationeel maar sommige functionaliteiten zijn verstoord
BELPIC is momenteel buiten dienst
Rijksregister werkt stabiel
Het Rijksregister (toegang tot de "natuurlijke personen") is operationeel maar sommige functionaliteiten zijn verstoord
Rijksregister is momenteel buiten dienst